Meny

fredag 27 mars 2015

Hello wine-lovers!

Denna bloggen har funnits ganska länge, men inte direkt varit särskilt aktiverad förens idag!
Får väl börja med en kortare presentation av mig själv först innan vi går in på ett inlägg om vin!

För er som inte känner mig så är jag född 1986, jobbar som specialistsjuksköterska inom intensivvård, innebandymålvakt i IBK Vänersborg och basist/låtskrivare/körsångare i hårdrocksbandet Ravaged från Trollhättan. (Lyssna gärna på våran musik på Spotify och följ oss på bland annat Facebook).

Jag har väl ingen direkt kunskap om vin överhuvudtaget, så är verkligen det man kallar för en amatör! Jag tycker det mesta är lättdrucket, har aldrig funderat så mycket på vad det smakar eller doftar etc och har egentligen bara ett fungerande sinne (nämligen synen) för tillfället där jag faktiskt (tro det eller ej) ser skillnad på ett rött och ett vitt vin!
Men vad gäller vin över lag, så tycker jag om drycken och det är väl egentligen en av de få alkoholhaltiga drycker som jag verkligen tycker passar ihop med mat, desserter, ostar, tilltugg osv än exempelvis öl. Kan bero på att jag inte gillar öl speciellt mycket heller.

Då har jag funderat under några år på att börja med vinprovning för att lära mig lite mer om denna dryck, då jag gärna skulle vilja veta mer om den. Jag tycker vin är ganska exklusivt och stiligt på något sätt vilket passar mig som person, precis som Champagne eller liknande drycker.

Nu har jag i alla fall äntligen blivit medlem i Munskänkarna och anmält mig till min första vinprovning någonsin. Den kommer äga rum på måndag nästa vecka och jag längtar. Är väldigt förväntansfull så hoppas det blir givande och intressant.

Inga kommentarer: